Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu de Palomar
Un poble amb 5.000 anys d'Història annexionat a contracor ...cap a la independència

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Sant Andreu Jazz Band ...coi de canalla!

Que bé que ho fan els punyeteros! Quin ritme! I no tenen més de 18 anys, la més petita 8 i no vegis tu com toca la trompeta i com canta la criatura.

Ja sé que no faig cap descobriment, que al nostre poble els conèix moltíssima gent. Només calia veure la que arribavem a ser dissabte passat als Jardinets de Can Fabra a la festa dels 30 anys del 'de Cap a Peus', la revista de "barri" de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar.

Enamoren (la canalla, no pas el 'de Cap a Peus'). Jo n'estic ben penjat de fa més d'un any quan el Josan, el pare del Dani, el primer trombó, va posar al televisor del seu bar, aquell del piquet i la picor, el DVD que tenen gravat i em vaig quedar bocabadat en escoltar una colla de nens i nenes, alguns un pèl crescudets ja, que interpretaven swing dixeland de manera que, si només escoltaves, et semblava que eren una banda de negres nordamericans, al observar per la pantalla que eren una colla de marrecs em van deixar de pasta de moniato.

Vaig adquirir la gravació i tot tornant-la a escoltar els hi vaig obrir una pàgina a la WEB STAP. Dissabte els vaig poder veure i escoltar en directe per primera vegada, perquè per la Festa Major passada vaig fer salat quan van actuar des de balcons de la Plaça del Comerç.

I tenen admiradors arreu, fins i tot al Canadà, on una professora del Glendon College de la Universitat de York de Toronto, la Shaudin Melgar-Foraster, els hi ha dedicat sengles articles als seus blocs, en català i en anglès, lloant la Banda i opinant que 'el més sorprenent és que són veritables professionals', i que '...ha tingut molt èxit entre els meus estudiants de la universitat. Els ha agradat moltíssim la banda'.

L'artífex és en Joan Chamorro, el director de la Jazz Band de l'Escola de Música de Sant Andreu de Palomar, que ha gravat també amb l'Andrea Motis, una noieta de 15 anys que canta i toca la trompeta i saxo alt de maravella, el disc 'Joan Chamorro presenta Andrea Motis', on la intèrpret de la StA Jazz Band es llueix i, també, enamora.

Aviat treuran un nou disc i, com va dir en Joan Chamorro, qui no els tingui, d'aquí a un temps se'n ben penedirà.

Coi de canalla!


Sant Andreu Jazz Band a la WEB STAP
l'actuació de dissabte 23 d'octubre 2010
l'Andrea Motis amb en Joan Chamorro
el bloc en català de la Shaudin Melgar-Foraster
el bloc en anglès
Sant Andreu Jazz Band al Myespace


.

7 comentaris:

  1. I des del Canadà visito el teu bloc una altra vegada.
    És ben veritat el que dius dels meus estudiants de la universitat, aquí al Canadà. Es van quedar bocabadats i encisats amb la Sant Andreu Jazz Band. I per la classe de cultura catalana de la setmana que ve han d’escriure les seves impressions sobre aquesta banda de jazz.
    Shaudin

    ResponElimina
  2. Shaudin, gràcies per passar per aquí.
    Acabo de llegir a Català Sempre els comentaris poc assenyats d'aquell xicot i també el de l'Anna Maria Villalonga sobre 'Més enllà del somni'. Et prometo que me'l llegiré.

    ResponElimina
  3. Ei, Xagori, ja prou de fotres amb el Sant Andreu de Cap a Peus, home. Que no t'agrada la revista? Em sembla molt lícit, però no cal fer-ne bandera. O vinc jo a queixar-me a la teva web de que no puguis asumir un fet històric del 1897?
    Parlo en nom propi i no de la redacció pero, si vas poder gaudir de la Sant Andreu Jazz Band (i de Safok i de Covers)va ser perquè a la revista hem fet un gran esforç per muntar la festa. O sigui que... de res.
    Dani gómez

    ResponElimina
  4. Dani Gómez,

    Que tens cua de palla, o què?
    Vaig anomenar el 'StA de Cap a Peus' per a referenciar el concert de la StA Jazz Band i, és clar, que a mi no m'enamora el CaP, hauria de fer-ho?, i ho vaig escriure perquè no es podés crear confusió sobre qui o què m'enamora.

    També és veritat que ho hagués pogut obviar, tan dir qui ho havia organitzat com la meva desafecció.

    Potser si des de l'escenari no s'hagués insistit reiteradament en qualificar provocativament de "barri" el nostre poble no m'hagués vist impel·lit a aclarir el segon punt.

    Gràcies per llegir el que de tant en tant escric.


    xagori

    ResponElimina
  5. Ja! Com si no tinguessim res millor a fer que provocar-te a tú... Quí dius que té cua de palla?

    ResponElimina

Seguidors