Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu de Palomar
Un poble amb 5.000 anys d'Història annexionat a contracor ...cap a la independència

diumenge, 14 de febrer del 2010

L'HARMONIA Ateneu Popular / Federació d'Entitats de Sant Andreu de Palomar

Aquest dissabte vinent, 20 de febrer 2010, hi haurà la Quarta Calçotada per L'Harmonia. Les anteriors van estar força bé i van ajudar a que es conegués, una mica, el projecte.

L'Harmonia va nèixer amb la voluntat d'evitar que tots els edificis de la Fabra & Coats, recentment llavors adquirits per l'ajuntament de Barcelona en una operació plena de boires i estranyes maneres de fer, es repartissin sense tenir en compte les necessitats de la gent i les Entitats andreuenques, ni els orígens i l'arrelament del complexe fabril.


Va començar com a grup obert a la participació de totes les Entitats i tots els veïns i veïnes del nostre poble que volguessin dir-hi la seva i participar-hi. Va quedar clar des d'un principi que els partits polítics i, naturalment, l'ajuntament de Barcelona no en podessin formar part.
Es va repartir la feina a fer per comissions, amb l'assemblea com a estament decisori i, així, es va redactar el primer manifest d'intencions, es va dissenyar el primer logotip, es va organitzar i dur a terme l'Acte de Presentació i es va seguir treballant assembleàriament.

Aviat van fer-se paleses dues postures. La dels que volien que fos, com indicava el nom triat, popular i la dels que creien que la popularitat s'havia de restringir al 'bon rotllet' amb l'administració i a les Entitats del poble . També en això va haver-hi diferències, hi havia qui considerava que Sant Andreu de Palomar era, és, un poble i qui defensava que era un "barri" de Barcelona.

Els últims, els de "barri" i popularitat restringida a entitats, van haver d'acceptar d'entrada l'opinió de l'assemblea. Aigualint-la, però. Es van fer fulls de recollida de signatures i no es va qualificar de "barri" StAP, bo i que es va impedir que es muntés taula al carrer periódicament, per a informar la gent i rebre el seu recolzament signat, i tampoc va poder aparèixer la paraula poble a l'hora de qualificar StAP.

Es varen redactar Estatuts i es va constituir el grup com a Federació d'Entitats de StAP. Per tal de que les persones andreuenques no adscrites a cap entitat podessin formar-ne part, es va permetre la seva participació, prou difuminada, a títol individual i així es va obrir la porta als representants de partits polítics. No podien participar-hi partits com a tal, però sí hi podia haver persones que els representessin com a individus.

S'han anat fent fins ara tres calçotades, una mostra d'Entitats, dues Festes de Primavera i s'han mantigut contactes amb l'ajuntament de Barcelona a través dels seus representants al 'districte', que han portat a determinar que un, un i prou, dels edificis, el qualificat pels de l'ajuntament com a 'Casal de "Barri"', podria acabar sent co-gestionat per L'Harmonia i l'administració, amb visites a aquest edifici i contactes, reunions, taules i altres maneres 'd'apropament i entesa', amb pocs resultats concrets.

De contactar directament amb la gent del poble, tret de en les calçotades i primaveres, res de res. Això em va cansar i, no veient gens clar que L'Harmonia portés camí d'acabar sent un Ateneu Popular, amb la gent andreuenca compromesa en el projecte tret de com a espectadors i públic dels actes organitzats, vaig explicar-els-hi en assemblea i vaig tocar el dos. Pot ben bé ser que m'equivoqués, em passa prou sovint, però que un dels membres de la Federació passés a ser, també, conseller de l'ajuntament de Barcelona-'Districte' Sant Andreu, fa que pensi que potser l'encertés, algun cop també em passa que l'encerti ...ja s'anirà veient.

És clar que he seguit col·laborant amb el que m'han demanat i que, malgrat que després es facin l'orni a l'hora de tenir en compte que la WEB STAP és el mitjà virtual més antic i amb més audiència del nostre poble, seguiré ajudant a que L'Harmonia Ateneu Popular i (naturalment!) Cultural arribi tant lluny com sigui possible.

Dissabte, doncs, cap a la calçotada!



Primera pàgina web de L'Harmonia

Pàgina web actual de L'Harmonia a la WEB STAP

Enllaç directe a la pàgina de L'Harmonia des de la pàgina índex de la WEB STAP
Bloc de L'Harmonia


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors